vineri, 15 octombrie 2010

Lucerna Organica (AlfaAlfa)



In cazul in care nu v-ati dat seama, noi ne-am hotarat ca trebuie sa stim cu totii ce sunt acelea super alimentele si la ce servesc ele.

Acum, noi am mai spus ca am devenit raw vegan mai ales cand am inteles cat de multe sunt posibilitatile de „gatit”, asezonat, imbogatit si apoi de cat de sanatosi urmeaza sa fim:) Un rol important, printre fructele, legumele, verdeturile si semintele noastre o joaca super-alimentele, in mare parte legume sau fructe sau seminte cunoscute si intrebuintate in bucatarie in antichitate si uitate pe parcursul anilor de industrializare.

Asadar, ne-am pus pe studiu, iar astazi va aducem in atentie, doamnelor si domnilor, AlfaAlfa sau mai pe romaneste lucerna. O stim cu totii ca planta furajera, dar ce ne-a scapat pana acum e ca semintele de lucerna au fost folosite in calitate de medicament inca de acum 1500 de ani. Normal daca te gandesti ca sunt bogate in proteine, calciu si minerale, vitamina A, vitaminele din grupa B, vitamina C, D, E si K.

In medicina chinezeasca timpurie se utilizau frunze tinere de lucerna pentru a trata tulburari ale tractului digestiv si rinichi, dureri de oase si iritatii ale pielii si ale sistemului circulator. In India, in medicina ayurvedica, se folosesc frunzele de lucerna in tratarea digestiei lente.

In zilele noastre, lucerna este recomandata in calitate de supliment alimentar persoanelor cu anemie. Ajuta la cresterea apetitului, contribuie la mentinerea greutatii si este folosita ca diuretic, este recomandata pentru indigestie si in tulburarile vezicii urinare.

Daca va alaptati bebelusul, sa stiti ca lucerna stimuleaza lactatia. Se spune chiar si ca ar atenua starile asociate sindromului premenstrual, asta e pentru cei care cred ca asa ceva exista (noi consideram ca e un mit socio-cultural, dar am zis sa va zicem totusi:)

Si daca va luptati cu nivelul colesterolului din sange, acela rau, pai sa stiti ca tot lucerna cotribuie si la scaderea cotelor apelor, pardon a colesterolului!


A word of advice
totusi, lucerna nu trebuie consumata de persoanele care sufera de asa numitele boli autoimune.

Niciun comentariu: